Sunday, January 13, 2019

Beku II

Kalau kau fikir aku akan mengamuk, aku tidak.

Kalau kau fikir aku akan menggila, aku tidak.

Kalau kau fikir aku akan begitu-begini, aku tidak akan!

Aku sudah bosan pada semua renyah yang bikin serabut begini.

Aku sudah tidak ada rasa apapun pada semua perilaku mu, kau buat lah apapun aku tidak perduli.

Aku sudah tidak rasa sedih atau sakit sekalipun, sebab aku sudah lama hilang rasa itu dalam. Saat kau henyak jiwa aku sampai lumat dulu!

Buat lah apa pun, pergi lah manapun, cari lah siapapun, cakap lah apapun. Aku sudah tidak kisah apa-apa lagi.

Sunday, January 6, 2019

Sisa

Entah.

Entah kenapa aku masih disisi setelah sekian lama?

Entah kenapa aku masih bersama disini biarpun aku telah dihenyak lumat

Tuhan.
Mohon tunjukkan aku jalan. Berikan aku arah menuju bahagia.

Tuesday, November 6, 2018

Renyuk

Tiada benda dah yg aku nak cakap selain dari "Aku sudah Bosan"

Aku telah lama hanyut pada kekelaman perasaan

Aku telah lama mencair pada hati yang tawar

Aku telah lama saturated dari warna cerah kepada kelam gelita

Aku  telah lama menjadi aku yang bukan seperti dulu

Jangan kau tanya kenapa? Aku cuma minta tak perlu kau pujuk dan rayu aku lagi.

Aku sudah tiada ruang untuk kamu dalam seluruh AKU!

Sunday, July 8, 2018

Bodoh, memperbodohkan,Dibodoh-bodohkan, kebodohan

Sekadar untuk kau tahu. Aku sudah tidak mahu ambil endah tentang kamu.

Tidak kiralah kamu itu bagaimanapun. Aku tidak mahu peduli.

Persetankan pada cinta dan perasaan yang kononya kau pegang sekian lama. Itu sebabnya kamu bodoh !

Bodoh kerana memperbodohkan diri sendiri. Lalu dengan kebodohan itu kau kembali dibodoh-bodohkan oleh orang yang bodohnya setara dengan kamu.

Jadi, buat apa aku terus-terusan memperbodohkan diriku merasa sakit atas kebodohan dan kebongokan kamu berdua?

Persetankan!

Pergi mampuslah kamu dengan kebodohan kamu itu!

Dasar bodoh!
😞

Tuesday, May 29, 2018

Hai 2018 yang hampir tertinggal

Setelah sekian lama baruku jengah 2018.

Banyak benar yang berubah, aku kembali kepada rutin yang ku tinggalkan dua tahun lepas. Dan diatas semuanya aku sedang mencipta diriku yang baru.

Beginilah aku.

Aku mahu reclaim myself back 
Aku mahu kembali kepada aku on my very best 
Aku mahu aku yang happy go luck tapi solid!

Aku sedang meniti hidup menuju aku yang lebih indah dan kalini bersama anak-anak.

Selamat datang dunia baru aku ☺️