Monday, August 29, 2011

Setelah sekian lama..

Howdy peeps!


Macam yang kawan-kawan dan readers tahu saya sudah pun berada di kampung halaman, menikmati udara pagi menyegarkan dan hingar-bingar yang happening dengan bunyi-bunyi pelbagai : ayam, anjing, kucing, lembu, kerbau. Bagi anak-anak saya perkara baru itu memang mengujakan mereka, dengar ayam berkokok, kucing-kucing mengiau-ngiau dan anjing melolong bagaikan mendengar pancaragam panca sitara, mereka suka, seronok, teruja, hairan dan about to explore it!

Bagi saya, setelah sekian lama tidak balik,  merasai dan mendengar semua itu seakan mengimbau semula suasana lama dan perasaan lalu..susah untuk saya gambarkan. tetap saja ada keseronokannnya. Lucu dan seronok.

Lucu kerana saya tercari-cari mana letaknya pisau pemotong, tercari-cari mana pinggan, tercari-cari banyak benda sedangkan saya pernah berada di sini, tinggal di sini dan membesar disini satu ketika dulu. Tapi saya sukakan keadaan begitu, keadaan yang sentiasa memberikan saya perasaan sebagai orang baru  atau tetamu di rumah ini, di rumah bapa saya sendiri.pic from googlep/s : Gambar bukan dari actual footage...
(entry kampung-kampung)

6 comments:

Aki said...

yeeehhhaaa.. si Aki jeles.. ^_^.v..

░♥si lampu neon♥░ said...

letak la gamba kampung lain kali ya =)

Elih Japahar said...

dah balik kampung rupanya...selamat menyesuaikan diri, kalau sy lebih suka kehidupan di kampung drpd bandar.. :)

beaty said...

wah c dida balik kg suda...misti happy kan...

selamat hari raya ahh

cikcloudy said...

salam lebaran buat dida and family, cerita la lagi suasana raya dikg dida :)

Uncle Lee said...

Hi Dida, wishing you and all at home the very best of hari raya.
Di susun sepuluh jari, meminta maaf zahir dan batin.
Happy holidays!
Selamat hari raya.
Lee.