Saturday, June 11, 2011

Apa Motif?

Hola peeps!

En. Hushband ke stadium tengok final Kelantan vs Terengganu, walaupun IC tengah dia -71- tapi dia perasan dia orang asal kelantan since mereka sefamily berhijrah dan menetap di kelantan. Saya duduk rumah with Dhani and Rafael, mula-mula en.hushband plan bawa dhani kononnya dia tidak mahu saya susah jaga anak sorang-sorang, well, saya insist dhani stay rumah..my reason was : saya tidak mahu anything happen to Dhani kalau ada riot...Alhamdulillah, setakat ini Dhani dan rafael tidak buat perangai, jadi saya boleh duduk depan laptop berblogging-blogging.

Tiba-tiba ingat insiden semalam, saya tiba-tiba dapat SMS dari seorang kawan yang sudah lama tidak jumpa sejak dia pindah kerja.

Kawan : Hi, kak mida, lme tak sembang..apa kabar?
Saya: hi, aku ok je, ha'ah la lama dh tak sms, baby apa kabar?
kawan : baby ok  je..ni nk bgtau, ai skrg berat 58kg tau dari 70kg..jan jeles..hehehe..
Saya : (bingung)...oo..dh kurus ke? mkn apa?
Kawan : ala..x mkn apa-apa pun, jz jaga mkn time pantang aritu laa...tp ai buat btl2 tau..maklumlah nk slim knn....
Saya :oooo...
kawan : dgr2 akak berisi sikit lps bsalin, ye ke? berat brape skrg?
Saya :(mula faham niat dia sms saya..)..ha'ah berisi la jgk, tp tak pernah la sampai 58kg apalagi 70kg, skrg ni pun dalam 49-50kg je, bdn tak gemuk pun, perut je buncit..maklumlah dah beranak dua hehehe....(saya bagi terus!!!.. malas berbasa-basi sebab memang ni pun tujuan dia sms saya..hahaha...)
kawan: oo..ye ke? ok la, bby nangis la..bye..

Saya senyum sorang-sorang, rasa lucu sangat bila ada orang sibuk mahu tahu saiz dan berat badan saya, apa motif dia, ntah?

4 comments:

Azeanthy Paiman said...

haha..mesti akak rs pelik bila org sms ckp psl berat tetiba kn..hehe...

DiDa Licious said...

ya ba sis, lama x contact tiba2 dia sms cerita psl berat...bengong btl!...hahahh

beaty said...

ahh ...dia mau kasi banding ka tu dida ..aik lain juga dia tu dida..ahahahahhah dia mau show off la tu kan..tapi kalau suda beranak memang ada naik sikit badan bah kn.


aik hubby ko pun tengah IC 71 ka? fiancee sa pun sama juga..71 juga sebab dia lahir d england ni

DiDa Licious said...

@beaty~ nda tau la knapa kwn yg ini suka btl mo banding2 maka, standad la ba org suda branak naik bdn....selalu dia cl, sy mls lyn ntah knapa sms sy p lyn pula...ya, asal lahir luar m'sia tgh ic 71 tu...