Monday, May 2, 2011

Kenapa aku tak suka MATH!

Morning all..

Tengok tajuk diatas nampak sangat saya ni bukan dari golongan budak terrer kan? ..hahahha..well, saya memang tidak sukakan matematik...dan apa yang menarik, ketidaksukaan kepada matematik juga disebabkan oleh satu penyakit dinamakan Dyscalculia...


Ianya adalah seakan-akan penyakit Dyslexia tetapi untuk matematik, bezanya cuma penyakit Dyslexia ini boleh diketahui melalui diagnosa tetapi Dyscalculia lebih rumit dan compliated berbanding Dyslexia..

Jadi,bukan salah siapa-siapa saya tidak sukakan matematik..sebabnya saya memang simply dislike math!...mungkin juga disebabkan Dysalculia kan???...hahaha...

Bacaan lanjut mengenai Dysalculia





5 comments:

Azeanthy Paiman said...

wow..seemed that you're hating math too much.haha..i love math but sometime it's going to kill my mind.huhu.

DiDa Licious said...

@Azeanthy Paiman~yaa...simply hate maths! hahaha

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

me too! hahahahah :D

Nak hadiah tuttttt dari Cik Bunga??? kui..kui..kui

DiDa Licious said...

@cintabunga~ give me high 5!!! ^^

beaty said...

math biasa sa suka tapi kalau add math adoiiii sakit kapala memikir o