Saturday, May 14, 2011

sebelum ini Bunuh dan Bakar, terbaru Simbah asid pula!

Dear readers,

Macam-macam kes jenayah berlaku kebelakangan ini, terbaru ialah kes lelaki psiko yang menyimbah asid mangsanya ialah wanita melayu dan tidak mengira umur..sehinggakan kanak-kanak berusia setahun juga jadi mangsa..

Sebelum ini kita dikejutkan dengan pembunuhan Jutawan Kosmetik yang diikat dan dibunuh sebelum mayatnya dibakar dan ditenggelamkan di sungai...memang tidak berperikemanusiaan...!

Walaupun saya bukan racist dan tidak pernah mahu menjadi racist, saya akui selepas kejadian bunuh jutawan itu saya seakan skeptikal kepada "mereka"..well, saya tinggal kawasan sentul yang memang diketahui umum antara kawasan "mereka", saya pernah melihat sesama "mereka" bergaduh dengan melibas pisau kearah satu sama lain...saya juga pernah diberitahu mengenai kes seorang lelaki yang menaiki motorsikal dan memukul pejalan kaki menggunakan helmet sekitar tahun 2005/6 dulu...pun suspeknya ialah dari kalangan "mereka" juga...dan kes ikat, bunuh, bakar dan buang mayat juga dilakukan oleh "mereka" dan yang terbaru ialah kes simbah asid....


suspek lelaki simbah asid


Saya minta maaf kepada sesiapa yang berkenaan dan terasa, walaupun saya pasti bukan semuanya begitu  tetapi saya tidak boleh lari dari perasaan gerun dan takut kepada yang berkenaan itu.

p/s: Neighbour saya pun dari kalangan "mereka" , so far tiada apa-apa masalah pun selama hampir dua tahun kami berjiran..anak-anak dia pun well-manners

4 comments:

..miss hana.. said...

haah...kat flat hana pun baru ni ada golongan "mereka" yg buat hal..rogol student,pecahkan kereta student...
haishh...takut tul =(

DiDa Licious said...

@miss hana~tu yg menyebabkan timbul perasaan skeptikal pd "mereka" ni..memang tak boleh elak dari berprasangka buruk...lihat sj bagaimana org local berprasangka pd pendatang2 asing spt indon & bangla..begitu jugalah perasaan yg timbul pada si "mereka" ini.

Haryati Molly @ Tunung said...

I am skeptical to all people until after I get to know them very well..

DiDa Licious said...

@Haryati Molly@Tunung~yeah...should be like that...