Tuesday, July 5, 2011

My all time MOVIES

Happy tuesday!

OK, ini adalah list of all-time-movies of mine  yang saya tidak akan pernah lupa dan sanggup untuk menonton biar bekali-kali pun:

First time tengok movie ini time umur 13 tahun di tv RTM, kerana terlalu suka, saya sanggup tipu abang saya minta duit beli pirated cd's worth RM10.
Saya tidak tahu nak elaborate macamana tapi overall ini adalah cerita yang paling-paling-paling saya suka-sangat suka dan terlalu suka!, bukan hanya kerana saya adalah peminat Morgan Freeman, tetapi jalan ceritanya yang menarik, bermula dengan Andy Dufrense yang dipenjarakan atas tuduhan membunuh isterinya yang curang, kemudian bagaimana dia berhadapan dengan kehidupan dalam penjara, berkawan baik dengan Ellis 'Red', yang akhirnya berjaya melepaskan diri dengan mengorek tunnel dari dinding selnya dengan hanya  menggunakan tukul kecil, dan membawa bersamanya semua aset dan wang rasuah warden penjara yang diuruskannya selama itu.
Tengoklah berjuta kali pun, this film was always on my TOP lists, saya tidak akan pernah boring dengan cerita ini...!. Kalau ada yang ingat trademark menulis "??? was here", itu adalah Ellis Red yang menulis "Red was Here"  dalam cerita ini. It's all about HOPE!!   



Ini kisah benar Frank Abagnale Jr., penyamar yang berjaya menjadi Lecturer, Pilot dan Doktor seawal usia 19 tahun..antara filem yang saya sanggup untuk tonton berkali-kali.












Rancho?? oo..rasanya semua orang tahu filem 'box office' india ni, jadi tak payahlah saya cerita panjang-panjang kan?..still, Thumbs Up!
















Ok, then..i do watch The Godfather.....tapi tak tau nak komen apa...yang saya tahu ini cerita gangstar dan ada cerita tembak-tembak ...but this movie is still on my MUST watch again lists! ;)




















p/s : Schindler's List : will finish this book soon!!

13 comments:

beaty said...

sa belum pernah g tingu semua ni

:DiDa: said...

@beaty ok, klu ko mo tgk sy suggest ko tgk yg the shawshank redemption...mmg terbaikkkk tu cerita!!!

Aki said...

si 3 bodoh tu peberet sa.. hahaha

:DiDa: said...

@Aki Best kan! ^^ try gia tgk The Shawshank Redemption..

Aki said...

@:DiDa:
macam c Aki pernah tengok..Hehe..

iPai said...

cerita yang 1st tuh memang best ..

:DiDa: said...

@Aki siok kan?...

:DiDa: said...

@iPai mmg best! tgk juta2 kali pun , sy sure x boring punya...^^

Dr. Ben said...

3 idiots nak kena tengok jugak ni. takde peluang lagi.

:DiDa: said...

@Dr. Ben movie baru mesti mudah nk dpt..try lah!

berteromber said...

iskh...kebetulan pulak entri sama...Shawshank Redemption tu memang terbaek!!

tak pernah tengok lagi 3 idiots...nak kena cekidot jugak ni..

:DiDa: said...

@berteromber yes bro! The Shawshank Redemption mmg terbaeeeeeeeeeeek punya!!!
3 idiots -comedy-fun stories..klu cari snang jumpa kot..sbb filem baru...

Anonymous said...

This is a really interesting and informative content.
[url=http://www.uisteanpr.com/featured_products.html
]More[/url]