Saturday, July 9, 2011

YELLOWphobia!

Howdy Peeps!

Sana-sini sibuk pasal BERSIH,bukan setakat makcik jual ikan di pasar pagi ja yang bercakap, kedai-kopi pagi, mamak roti canai dan pakcik yang hanya singgah beli sebungkus nasi lemak telur mata berharga RM2.50 pun bercerita pasal BERSIH, login fb, everybody talks about it..some say"agree", some say "berkecuali" but most of them play dumb by saying "merapu"!!!..and that was absolutely annoyed me, senang cerita, kalaupun tidak mahu terlibat atau tidak mahu melibatkan diri, setuju atau tidak, you better shut you mouth rather than talked about something 'rubbish'..

Kalau setakat warna kuning jadi isu, that was ridiculos!! apa yang saya faham this is not the matter of color but it is the matter of "politaik", so kenapa mahu menyibuk seperti lalat tentang warna kuning....which is only rising up the delusion or false belief of impression about Yellow...*sigh*

Itu hak masing-masing, manusia yang pendiriannya adalah berjuang untuk BERSIH 2.0, Good Luck dan teruskan berjuang!! kepada yang berjuang untuk menentang BERSIH 2.0, teruskan berjuang! dan tahniah untuk kedua-dua kumpulan 'pejuang' kerana anda berpegang kuat pada pendirian masing-masing, anda berjuang untuk apa yang anda yakini. Dan kepada mereka-mereka yang tidak termasuk antara kedua-dua kelompok ini, tak payah nak sibuk-sibuk..setakat pong-pang-pong-pang dalam fb atau twitter macam 'chicken'..lagi baik tutup-mulut diam-diam and do the "wait and see' daripada bercakap-cakap dan akan menampakkan lagi kebodohan anda.

As for me, i don't stand for any colors..either it yellow or white or red or green or blue or any fucking colors...i don't give a damn!!

Yellowphobia??
 

 p/s :oo emm jay.... i have plenty of yellow shirts

6 comments:

Azeanthy Paiman said...

sis..hari ni my mum forgot about the avoidance of yellow day..and amog, all people surrounding her looked her weird and wondered. poor my mum..

SoLy SoLicious said...

biarlah org dgn tggapan diorg, asl kite xwat mnde salah

:DiDa: said...

@Azeanthy Paiman sis. poor ur mom...there's no problem wt the yellow actually, only that some stupid people give us the delusion on that yellowphobia.

:DiDa: said...

@SoLy SoLicious baik diam-diam je drpd ckp2 benda yg will lead to misconceptions..sbb x faham tp nk tunjuk pandai..^^

beaty said...

saya berkecuali ni..dorang, dorang lah. saya, sayalah..malas mau campur dorang ni

:DiDa: said...

@beaty ya ba beaty, bgus lg tgh2, x pyh menyibuk ..ni sy tgk/dgr sana-sini sibuk bckp smtimes apa yg dorg ckp tu jadi 'merapu' cth,ada kunun sampai mo buang santut kuning sbb bukan penyokong kunun...for what??...kali dia ingat org sibuk2 psl color ja...