Tuesday, April 5, 2011

Blog tiada INPUT?

Wah! tersentap sungguh saya,bila di awal pagi lagi ada seorang kawan yang bukan bloggers, malah tidak pernah mempunyai blog dan tidak tahu bagaimana untuk create blog apatah lagi membaca blog & berblogging dengan selambanya berkata kepada saya bahawa blog saya NO INPUT!

Dengan bersahajanya dia berkata kepada saya" ni je yang ada dalam blog kau?,tak de ape pun?"..aduh!..bisanya...okay, FYI my dear friends, i am blog newbie...well, i do have other blogs before but it was nothing, i never learn to enjoice it (eh!! betul ke word ni?)...i just know how to post and read,  just it..nothing else, i even dunno how to add some widget or even going blog walking and blog jogging..*sigh*


pic credits
Memang betul, orang baru macam saya ni perlukan komen untuk menapak, tapi biarlah komen itu kena-tempat dan bersesuaian, let me make it clear for you, Do you know what is blog ?, do you know how to blog ? do you either the good blogger, as him and hers, so, DO YOU? so, kalau kamoo itu tidak tersenarai dalam salah satu daripada list diatas, then, silalah cari cermin untuk lihat pantulan diri sendiri...harap-harap kamoo akan ketemu jawabannya atas pantulan cermin itu..huh..!!! 

Okay dear, saya memang kecil hati tapi saya tidak bersedih, semoga teguran ini boleh membantu saya untuk terus bertahan meredah keseronokan berblogging. Thanks!!!




6 comments:

beaty said...

sapa la KAMOO tu..adei isai d kepio tulun diri..apandai ne kopi mengomplen (sori broken dusun)

erm anggap ja bh dia jeles ko ada blog..urang jeles memang selalu mcm tu bah. Peduli la bh dia sb dia tiada blog kan..deiii sa pun newbie jua dlam blogging ni...anya good luck ahh

Mama JnJ said...

adehh..sabar jaklah...ada jua lagi orang begitu..suru dia buat blog baru dia rasa camana ..best apa

I am DiDa said...

@beaty

hahaha..pounsikou beaty..inda tau la kenapa si kamoo itu begitu, suai-suai bo ngawi tulun dilo..mogot do tida puas hati nopo...
Sy lg newbie dari kamu bah! Good Luck jg...;P

I am DiDa said...

@Mama JnJ

ya bah! bukan inda best berblog ni...dia jeles kali ba tu, mcm si beaty ckp..nanti sy mo suru dia buat blog, biar dia rasa =D

exyanne said...

Pologoson bo gia tulun yo.. Kada podulion,aiso guno,apandai no mengumpilin,aiso e nu nu e boros dau.. (atukkoi,c Aki mula sudah mindusun ni).. Hantam ja urang macam tu.. Ko cakap gini len kali, : 'Kalau blog sa teda input pun,yang penting original,dari tau komplen ja,sekurang2nya,ada juga saya buat dari sibuk mo komplen urang.. Lagipun,bukan sa pakai internet ko mo online and blogging bilang.. Masing2 seluar dalam la.. ^_^.v.. (sori,sa mimang suka mencarut.. Hhahaha)..

I am DiDa said...

@exyanne
haha..otopot nogi boh, masing2 seluar dalam bogia!