Sunday, April 24, 2011

Turkish Delight dalam Narnia:The Lion, The Witch & The wardrobe

Hi all,

Pernah dengar tak  "Turkish Delight", kalau ada sesiapa yang perasan dalam cerita Narnia: The Lion, The Witch & The Wardrobe, ada satu scene di mana Edmund diberi makan turkish delight ni oleh Ratu Salji sewaktu dia tersesat dalam dunia almari baju..

google
Kemudian kali kedua mendengarnya ialah bila En. hushband bercerita mengenai keenakannya terutamanya Turkish Delight warna hijau iaitu perasa Pistachios..memang dia pernah merasa turkish delight sebabnya dulu-dulu dia pernah duduk uk...emm, apa lah rasanya Turkish Delight ni yee...





Rasa-rasa, Turkish Delight ni ada jual sini tak?

p/s: tersangatlah teringin mahu merasai keenakannya....benarkah sungguh enak?

5 comments:

ayie said...

huhu.. turkish delight ni kambing ke ayam ke lembu?? ato unta?????

Woofer Storm said...

tgk nmpak sdp je.jom cari kat mid valey nak??hhehehee

DiDa Licious said...

@ayie..TD ni manisan laa...bukan daging2an..hahahaha

@woofer storm Mid Valley ada jual ke?

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

apa tu??
xpernah dgr dan xpernah tgk ni..
interesting!!

♥ salam singgah dari mummy weiyda♥
♥ keep it up blogging ya!!♥
(◕‿◕✿)(◕‿◕✿)

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

DiDa Licious said...

@ mummy weiyda <3
pernah dengar tp x pernah tasa...teringin nyaa...