Sunday, April 17, 2011

I nak nikah lagi satu boleh?

Dearest all,

Entah kenapa tiba-tiba saya teringat pada perbualan saya dan En. Hushband beberapa lama dulu, okeh...now, saya akui saya dalam mood yang agak beremosi, mungkin sebab mata belum mengantuk dan anak-anak sedang tidur tersangat lena dan hati saya jadi terlalu sayu bila pandang wajah-wajah dhani dan rafael yang kemudian saya cium berkali-kali tapi terpaksa stop sebab tak nak diorang bangun atau mungkin sebab En.Hushband tiada di rumah, dengan alasan pegi tengok football match kat kedai mamak, at somewhere i don't know, with who? juga i don't know*memang stail saya malas nak tanya lebih-lebih*

Okeh, back to the conversations earlier, selepas dialih-bahasa dari bahasa klate vs sabah:-

En.Hushband : Tadi kawan saya si *teet* (nama dirahsiakan) ada datang hostel, dia bawa girlfriend dia...

Saya : Girlfriend?muda lagi ka perempuan tu? bini dia tau ka?

En.hushband : Perempuan tu umur awal 20-an, bini dia tak tau tapi dia cakap nak bagitau bini dia juga sebab  dia nak kawin dengan gf dia tu...

Saya : Berapa lama dah dia kawin ?

En. Hushband : Tak pasti lah tapi rasanya dah lama, sebab sebelum kita kawin pun dia dah kawin dah time tu...

Saya tidak ingat apa perbualan yang seterusnya tapi of course la masih mengenai kawannya itu...

Then, tiba-tiba...

En.Hushband : Kan best kalau ada bini 2 orang ...

saya pandang en.Hushband dan dia sedang tersengih-sengih macam kerang busuk..memang sure confirm nak kena punya!

Saya : Awak dah ada calon ke? ..saya tidak pandang wajahnya..seriously, memang saya terasa sesuatu dalam hati, bohonglah saya sebagai isteri kalau saya kata saya tidak rasa apa-apa pun...

En.Husband : Kalau awak bagi laa....*sambil dia tergelak besar*

Saya pandang dia dan kata..." kalau awak nak buat, awak buat jg kan? biarpun saya tak bagi...

En.Hushband : Kalau ada sorang lagi kan senang, boleh tolong jaga anak, buat kerja rumah....*masih tersengih-sengih*

Then,sambil tersengih-sengih juga saya berkata.." alaa...kalau awak betul-betul nak kawin lain, tak payah laa cakap macam-macam, saya tak akan meraung-raung meroyan kejar awak pun.., saya cuma nak anak-anak saya je..kalau setakat 2 org tu, No problem laa..saya sure boleh jaga laa, lagipun saya geli la kongsi-kongsi Ko*ek ni...

haa..ambik kau!!! ....

p/s :  Jodoh itu takdir Allah, tapi hati manusia sememangnya mudah goyah..(",)v

4 comments:

transformed housewife said...

salam kenal,

suami sy pun suka buat lawak benda ni. mmg kita kaum perempuan mesti tersentuh hati kalau suami tanya mcm tu. Kita pun tahu hukum agama cuma sifat cemburu tu susah nak ditepiskan.

i am DiDa said...

@transformed housewife
betul tu!..mmg tipulah kalau x de sikit pun perasaan terdetik dlm hati even he means utk bergurau...

Hamirin said...

hahaha...skali trus kasi cukup 4orang

:DiDa: said...

@Hamirin kalau boleh bg RM 1juta tiap bulan sbg nafkah...no problemo bro...hahahah