Sunday, April 17, 2011

OMG! sampai begitu sekali perempuan itu!

Dearest all,

Semalam time saya menulis untuk entri ini , saya tidak menyangka rupanya ada hati wanita yang telah hancur lebur dek penangan nikah lagi satu..sungguh!! tidak terjangkau oleh perasaan saya akan betapa remuknya hati wanita yang di remukkan oleh seorang lagi wanita lain..saya terjumpa entri ini sewaktu melakukan aktiviti  bersiar-siar blog..apalagi selepas membaca kedua-dua blog : akak yang menjadi mangsa dan si pemangsa..macam-macam perasaan ada, simpati dan kasihan kepada akak tu dan perasaan yang tah! tak tau nak cakap apa kepada si pemangsa...

Yang geramnya pemangsa tu dalam blog dia, siap explain yang lelaki pujaannya itu a.k.a bekas suami kepada akak yang menjadi mangsa ceraikan wife dia sebab, wife dia malas...woahh!!! dia cakap x-wife lelaki pujaannya itu pemalas, dah beranak 3 la cik adik oii...kalau perut tengah sarat mengandung laki dia nak expect apa? balik kerja then direct buat kerja rumah ke? ..well, dik ko tu tak pernah rasa lagi macamana bawa perut boyot nii...esok2 ko dah sarat ndak la sangat nengok ko ni hebat macamana pulak...

Yang untungnya si lelaki tu..bosan dengan yang lama senang2 pula boleh dapat pucuk baru, kalau laki tu handsome bergaya dan harta berlambak ribun-riban...boleh faham la jg, yang ni...aduh! tak faham langsung wehh!!!

p/s : apalah jenis hati, perempuan yang sanggup menghancurkan hati sesama perempuan..tidakkah dia tahu bahawa sekeping hati perempuan itu amat lembut dan mudah tersentuh, tidak kah dia mengerti yang jiwa perempuan itu amat rapuh saat disakiti sedemikian hebat...teruskan bertabah akak...semoga akan ada kebahagiaan mendatang untuk akak & anak-anak....

4 comments:

Pink Diva said...

Masyallah! Ada juga wnita mcm ni . .m0ga si pemangsa ni insaf la dgn prbuatannya t. .

DiDalicious said...

x tau la knapa ppuan tu sanggup buat gitu...kesian kt akak tu..:'(

QASEEH HATIKU QASEEH said...

akak pun ada baca blog yg wife yg jd mangsa pompuan x ada hati & perasaan tu..x tau la klu ada lg blog lain..tp bole x bg sy link blog pemangsa tu..mcm geram sgt plk..bla dai mengaku lebi baik dr x wife laki dia skrg tu..dia x tau tinggi rendah nya langit hidup be rmh tangga nie..klu baru kawin 1-2 tahun n blm ada anak ..masi lg dlm tempoh hanimun..tunggu lah bla dia sda branak pinak..semuga x wife yg jd mangsa tu sabar..sesungguh nya doa org2 yg teraniaya itu makbul..

Woofer Storm said...

suka entry ni sis,tergamak sorg wnita merosakkn rumah tngga wanita lain,kalau diri terkena baru tahu tinggi langit....